trysilknut.com © 2008                    

 

Aktiviteter

 

Samspill

 

JUNIORER - FELEGURINE

Felegurine er et samspilltilbud for barn og ungdom. Vi har i flere år hatt juniorspellemannslag i lagets regi, både i større og mindre prosjekter. Høsten 2007 gjorde vi en storsatsing. Det ble starten på et suksessfullt samspillprosjekt for barn og ungdom fra 4 kommuner på norsk og svensk side av grensen. Idag er felespillerne i gruppa fra Trysil og Engerdal.

 

Ca. en lørdag i måneden treffes unge felespillere i alderen 5-16år i Trysil, for å spille sammen. Instruktør og hovedansvarlig er Else Myhr. Det meste av det som spilles er tradisjonsmusikk fra området hvor deltagerne kommer fra, men hun tar også med egne komposisjoner. Med få unntak arrangerer hun alt materialet selv. De siste to sesongene har vi hatt samarbeid med proffesjonelle musikere som Margrete Nordmoen og Atle Sponberg med flere. Samarbeidet med sistnevnte har gjort at vi også har spilt litt klassisk musikk.

 

Else er flink til å variere øvingene. Deltagerne får i tillegg til å lære seg å spille, også lære å danse og synge. Spesielt dansinga er populær, og får de yngste ei danseøkt mer enn de store, blir det protester! Dansinga hjelper også de unge felespillerne til å få bedre dansedriv i spillet sitt.

 

 

 

 

Bildet er tatt på

øving 23.08.08.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sosiale er en viktig del av samspillet. En tanke er at de unge musikerne skal få treffe andre med samme interesse. Derfor legges det vekt på ulike aktiviteter under samlingene. 

 

Vi har etterhvert fått endel konserterfaring. Nevnes kan det årlige "Felegurines flatfeleshow" under Trysil-Knut-Leken, og julekonsertene "Juletida" som vi hadde sammen med Margrete Nordmoen, Frode Berntzen og Rolv Olav Eide i desember 2011 og januar 2012. Høsten 2012 spilte vi konsert med Atle Sponberg og Frode Haltli og i april 2013 blir det konsert sammen med Gjøvik Sinfonietta. 

  

 

Bildet er fra konserten med Atle Sponberg og Frode Haltli i Kulturhuset Hagelund.

 

Er du interessert i være med i Felegurine, kan du sende e-post til kontaktperson og instruktør Else Myhr: leder@trysilknut.com.

 

 

SENIORER - SPELMANNSLAG

 

Hver tirsdag kl.18.45-20.00 øver spelmannslaget. Vi har en bred instrumentsammensetning med feler, fløyter, toradere, trekkspill og kontrabass. I blant har vi også en liten rytmeseksjon bestående av vaskebrett og kosteskaft! Repertoaret vårt er i hovedsak tradisjonsmusikk fra Trysil, men vi spiller også slåtter fra andre steder.

 

Bildet er fra Kulturprisvinnerfesten i Hagelund 1.mars 2012.

 

Har du lyst til å spille og ha det trivelig sammen med oss? Ikke vær redd for å ta kontakt eller komme innom oss på øving.

 

Kontaktperson: Else Myhr, leder@trysilknut.com

 

 

Laget er tilsluttet Landslaget for Spelmenn (LFS) og Hedmark Folkemusikklag. 
I formålsparagrafen står det:      - å bevare og føre videre folkedansen og folkemusikken i distriktet-.
For sin virksomhet har laget mottatt Trysil Kommunes Kulturpris i 1984 og Kulturminneprisen  for bevaring av Bjønndansen i 1997.